Jyväskylän kupeessa oleva reilu 10 000 asukkaan Muurame on valittu Vuoden 2020 pientalomyönteisimmäksi kunnaksi.

Vuoden pientalomyönteisimmän kunnan palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa. Valinnan teki Omakotiliitto yhdessä sidosryhmiensä Hirsitaloteollisuuden ja Pientaloteollisuuden kanssa.

Tuhannen vastaajan kyselyssä selvitettiin, mikä kunta on asukkaiden, rakentajien ja talontoimittajien mielestä erityisen pientaloystävällinen paikka elää ja rakentaa uutta.

Muurame sai vastaajilta hyvät arviot kyselyn kaikilla osa-alueilla, eli viestinnästä, päätöksenteosta, kaavoituksesta, kunnallistekniikasta ja asumismenoista. Kehityskohteeksi nousi vuokratonttien saatavuus. Kunnassa ei ole tarjolla vuokratontteja.

Asumismenot kohtuulliset

Omakotiliiton hallituksen puheenjohtaja Ari Rehnfors kertoo, että Muuramen asumismenot on onnistuttu pitämään kohtuullisena verrattuna muihin kuntiin. Omakotiliitto kiittää kuntaa erityisesti asukaslähtöisestä päätöksenteosta ja viestinnästä.

”Muuramessa on asukkaiden määrään nähden paljon pientalorakentamista, ja kunnassa huolehditaan hyvin tonttien saamisesta”, kehuu Pientaloteollisuuden johtaja Kimmo Rautiainen.

Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-ahon mukaan kunnan päätöksenteko on haluttu pitää nopeana ja sujuvana rakennuslupien saamiseksi. Ranta-aho iloitsee myös hyvästä yhteistyöstä Jyväskylän kanssa.