Vuoden 2017 putkiremontiksi valittiin helsinkiläisessä 10 talon ja 340 huoneiston taloyhtiössä Asunto-osakeyhtiö Säästökannaksessa  Vuosaaressa tehty linjasaneeraus.

Tuomaristo kiinnitti kohteessa huomiota muun muassa asiakaspalautteisiin, joissa asukkaat ja osakkaat nostivat esille tyytyväisyytensä remontin aikaiseen toimintaan ja sen lopputuloksiin. Jatkuva viestintä, tiedottaminen ja läpinäkyvyys ovat avainasemassa mittavissa, asukkaiden normaalielämää tilapäisesti haittaavissa remonteissa.

”Asukastyöllä on kaikissa projekteissa vaikutuksensa projektin sujuvuuteen. Asukkailta tulevien viestien kulkeminen projektiorganisaatiossa on tärkeää, jotta lopputulos vastaa toiveita. Tämä on mahdollista, kun tavoite on kaikilla osallistujilla sama: asukkaan huomioiva ja aikataulussa läpi viety putkiremontti. As Oy Säästökannaksen projektista on mainittava erityisesti myös taloyhtiön tekemä ennakkotyö ja asukkaiden oma panos, jotka auttoivat putkiremontin onnistumista”, toteaa Assemblinin projektikoordinaattori Tuulianna Hentilä.

As Oy Säästökannaksen linjasaneeraus oli iso. Pitkäkestoinen yli 300 sadan asunnon ja 10 talon saneeraus eteni koko projektin ajan suunnitellusti ja se saatettiin loppuun ennalta ilmoitetussa aikataulussa sekä huoneistojen että koko saneerauksen osalta. Saneerauksessa pääpaino oli asuntojen märkätiloissa ja siihen liittyvässä tekniikan uusimisessa. Yleisissä tiloissa mm. saunaosastot uusittiin ja saneerattiin vesi-, viemäri ja sähkölaitteita. Pohjaviemärit saneerattiin sukitusmenetelmällä.

Jaetun ykkössijan As Oy Säästökannaksen kanssa saavutti As Oy Keinutie 7:n ja As Oy Keinutie 9:n yhteishanke. Lisäksi kunniamaininnan sai As Oy Kivisaarentie. Palkinnon luovutti AKHA ry:n tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimii DI Arto Krootila.

Tilaaja: Asunto Oy Säästökannas

Isännöitsijä: Jarmo Mäkinen, Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy ISA

Urakoitsija: Assemblin Oy

Suunnittelija: Annika Kraft, Optiplan Oy

Projektijohtaja: Sebastian Nordström, Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy