Verkossa toimiva vuokralaisia ja vuokranantajia yhdistävä Igglo takaa maksuturvan kautta vuokranantajalle ensimmäisen vuoden vuokrat, mikäli vuokralainen ei pysty niitä maksamaan. 

Helsingissä jo yli puolet asukkaista asuu vuokra-asunnossa. Vuokralla asumisen suosion kasvu on maailmanlaajuisestikin jo ilmiö. Tämä buumi tuo markkinoille uudenlaisia palveluita, joista Igglon 60 eurolla tarjoama Vuokranantajan maksuturva on yksi uusista tulokkaista.

”Haluamme tuoda tähän markkinaan uusia palveluita, sillä varmuus vuokranmaksusta on tutkitusti yksi yksityisten vuokranantajien suurimmista huolista”, Igglon toimitusjohtaja Matti Kanninen sanoo.

Igglo on laskenut 60 euron hinnan on kattavan maksuun menevät takaukset. Vuokranantajan Maksuturvan myöntäminen edellyttää vuokralaiselta puhtaita luottotietoja, työ- tai opiskelupaikkaa sekä normaalia kahden kuukauden vuokravakuutta. Myös kotivakuutus on ehto takauksen myöntämiselle – sitä vuokralaiselta edellyttää myös 95% vuokranantajista.

Palvelu myös vuokravälittäjille

Kanninen uskoo Vuokranantajan Maksuturvan kiinnostavan vuokralaisten lisäksi myös vuokravälittäjiä. Välittäjät voivat liittää Vuokralaisen Maksuturvan osaksi omaa palveluaan  ilmoittamalla asunnon Igglossa. Välittäjien kautta vuokrataan nykyisin noin neljännes vuokra-asunnoista.

Valtakunnalliseen Igglo Rent -palveluun on rekisteröitynyt jo yli 10 000 käyttäjää. Ensimmäisen vuoden aikana asuntohakuja on tehty lähes 30 000.

Palvelussa vuokralaiset tekevät itsestään vuokralaisprofiiliin, kertovat millä alueella ja minkälaisessa asunnossa he haluavat asua, ja millaista vuokraa ovat valmiita maksamaan. Näistä vuokralaisista yrityksen algoritmi tarjoaa vuokranantajan asuntoon parhaiten sopivat ehdokkaat.