Ammattilaisten mukaan kylpyhuoneen sisustusta suunniteltaessa yleinen virhe on mahduttaa huonetila liian täyteen. Silloin laatikoiden ja kaapinovien aukeamisen vaatima tila jää pieneksi.

Kylpyhuone ahdetaan usein niin täyteen kalusteita, että laatikoiden ja kaapinovien aukeamisen vaatima tila jää aivan liian pieneksi. Se taas aiheuttaa kylpyhuoneeseen ahtautta ja käyttömukavuus kärsii.

WC:n paikan voi vaihtaa

Myös WC-istuin saatetaan sijoittaa niin ahtaasti seinän viereen, ettei siinä ole hyvä istua. Remonttikohteissa WC:n paikka määriytyy yleensä viemärin sijaintipaikan mukaan. WC:n paikkaa on kuitenkin mahdollista siirtää myös jälkikäteen niin, ettei viemäriä tarvitse siirtää.

WC-istuimelle tulisi varata aina leveydeltään vähintää 80 senttimetriä tilaa, jolla siinä olisi miellyttävä istua. Itse istuin vie tilaa noin 35–40 senttimetriä, ja sen molemmille puolille tulisi jäädä hintään 20 senttimetriä tilaa.

”Jos wc-istuin tuntuu olevan väärässä paikassa, asennuspaikkaa pystyy siirtämään seinä-wc-elementtiä käyttämällä niin, että alkuperäistä viemäriä voi yhä käyttää. Seinä-wc:n asennuselementti asennetaan seinän eteen, ja sopiva viemäriputki johdetaan istuimesta vanhaan viemäriin. Putki jää piiloon, kun asennuselementti koteloidaan, ja koteloinnista tehdään riittävän leveä”, vinkkaa Arja Koivisto Geberitiltä.

Kun seinä-wc asennetaan seinän eteen ja asennuselementti koteloidaan, viemäriputken saa johdettua pidennetyn kotelon sisällä alkuperäiseen seinä- tai lattiaviemäriin. Seinä-wc:n saa toteutettua myös kylpyhuoneeseen, jossa on lattiaviemäri.