Älvsbytalon uusi talomalli Siiri on 63 neliön koostaan huolimatta oikea omakotitalo. Poistoilmalämpöpumpulla varustettu Siiri täyttää myös jo lähes nollaenergiatalon energiatehokkuusvaatimukset.

”Pikkutalo Siiri on vastaus asiakkaidemme toiveisiin entistäkin kompaktimmasta, mutta kuitenkin kaikilla mukavuuksilla varustetusta omakotitalosta”, Älvsbytalo Oy:n myyntijohtaja Petri Torvinen korostaa.
”Kysyntää on alle sadan neliön pikkutaloille, jotka ovat ihanteellisia moneen tarkoitukseen. Olennaista on, että ne ovat varustelultaan Siirin tapaan aivan normaaleja omakotitaloja. Ne toimivat pienen omakotitalon lisäksi yhtä hyvin eläkekoteina, kakkosasuntoina tai talviasuttavina kesämökkeinä. Ne soveltuvat mainiosti yksinasuville, pariskunnille, pienelle perheelle tai vaikkapa yhdessä asuville ystävyksille”, Petri Torvinen luettelee.
Torvinen pitää varmana, että Siiristä tulee 81,5 neliön Älvsbytalo Mainikin tavoin yleisösuosikki.

Eleganttia tilan tuntua

Pienikin talo on suunniteltava huolella, sillä tiloihin on saatava mahtumaan kaikki normaalin omakotitalon toiminnot säilyttäen tilan tuntu. Siirin on suunnitellut omakotisuunnittelun konkari, rakennusarkkitehti Timo Ruohola ArkBau Oy:stä.
Yksikerroksisessa Siirissä on avara pohjaratkaisu. Talossa on kaksi makuuhuonetta ja tilava 24 m2:n tupakeittiö. Saunan ja kylpyhuoneen lisäksi talossa on erillinen wc ja vaatehuone. Siirin huoneistoala on 63 neliötä ja kerrosala 75,1 neliötä.
Siirin nykyaikainen, konstailematon ja elegantti puuarkkitehtuuri solahtaa ympäristöönsä tiukasti rajatulle tontille niin maalla kuin kaupungissakin.

Hyvää sisäilmaa ja energiatehokasta lämpöä

Siirin, kuten muidenkin Älvsbytalo-mallien lämmityksestä ja ilmanvaihdosta sekä niiden asukkaiden käyttöveden lämmityksestä huolehtii poistoilmalämpöpumppu. Se varmistaa hyvin eristettyjen ja tiiviiden rakenteiden ohella, ettei talo tuhlaa energiaa. Poistoilmalämpöpumppu ottaa energian talteen lämpimästä sisäilmasta ennen kuin se puhalletaan ulos ja siirtää poistoilman lämpöenergiaa vesivaraajan lämmitykseen. Se hyödyntää myös ihmisten, eläinten, valaisimien ja sähkölaitteiden tuottaman lämpöenergian. Vuositasolla poistoilman energiasta saadaan hyödynnettyä jopa yli 80 %. Lisäksi se pitää sisäilman hyvänä.
Siirin toimitukset alkavat alkuvuodesta 2018. Huhtikuun ja toukokuun aikana 2017 talon tilanneet saavat sen 99 200 eurolla kaikkialla Suomessa.