Tämän kesän Asuntomessut järjestetään Mikkelin Kirkonvarkaudessa 14.7.-13.8. Alueen ja kohteiden rakentaminen on aikataulussa.

Keli on suosinut rakentajia, jotka ovat yhtä pakkasjaksoa lukuun ottamatta pystyneet tekemään näyttelykohteissa myös pintatöitä.

”Yleisin tilanne on, että väliseinät ja katot ovat nyt tekeillä ja sähköjohtoja vedellään. Muutamilla on keittiökaapistot paikallaan ja talot kunnossa yhdessä kohteessa on lopputarkastus tuloillaan.  Osassa kohteita myös sisätyöt ovat hyvässä vauhdissa”, kertoo Mikkelin messualueen aluevalvoja Pekka Kammonen.

”Muihin messualueisiin verrattuna tilanne on rakentamisen osalta aivan tavanomainen eli luottavaisella mielellä mennään eteenpäin”, aluevalvoja Pekka Kammonen jatkaa.

Osa kaupunkilaisista on ihmetellyt, että tonteilla ei tunnu tapahtuvan mitään.

”Kyse on todennäköisesti siitä, että Museokatua ajaessaan ei näe asuinaluetta juuri lainkaan, vaan katse kiinnittyy louheentäyttöalueeseen. Se tulee aikanaan olemaan osa asuinaluetta ja sieltä voi ostaa tontin asuntomessujen jälkeen”, aluevalvoja Pekka Kammonen toteaa.

Toukokuun 2017 tehtävinä ovat messusatamaan sekä Heinzen-puistoon sijoitettavien taidetöiden rakentaminen, asuntokatujen päällystys sekä vihertyöt.

Messualueelle rakentuvien 30 näyttelykohteen tulee olla valmiina toukokuun loppuun mennessä ja pihojen kesäkuun loppuun mennessä. Toukokuussa tullaan päällystämään asuntokatuja ja tekemään vihertöitä. Juhannuksen jälkeen aloitetaan messualueen aitojen ja muiden messurakenteiden pystyttäminen.

Mikkelin kaupungin sekä Kirkonvarkauden messualueen sijainti Saimaan syleilyssä tukevat hyvin messujen tämän vuoden teemaa, asumisen vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.

”Huomiota kiinnitetään myös alueen yhteisöllisyyttä tukeviin elementteihin eli kokoontumistiloihin. Näitä ovat puistot ja nuotiopaikka, ulkokuntosali, leirialue ja rantareitti. Se näkyy myös talojen sisällä: olohuoneet, takat ja avokeittiöt tuovat yhteisöllisyyttä”, kertoo Mikkelin asuntomessutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä.

Lue lisää messuista: Asuntomessut.

TM Rakennusmaailma julkaisee kaikki näyttelykohteet ja niiden tiedot sisältävän asuntomessujen virallisen messuluettelon numerossaan 6/17. Varmista oman messuluettelon saanti ja tilaa TM Rakennusmaailma kotiin.